אשרה הומניטרית להורה קשיש של אזרח ישראלי
אשרה הומניטרית להורים קשישים נועדה להבטיח את רווחתה של משפחה של אזרחים ישראלים. כאשר הורה קשיש של אזרח ישראלי המתגורר בחו"ל לבדו ואין לו מטפל סיעודי, במקרה זה אזרח ישראלי מעוניין להביא הורה קשיש לישראל ולהגיש בקשה לאישור שהייה בישראל. אבל הם מתמודדים עם כל כך הרבה קשיים, למרות שיש לו/ה את כל הזכות להיות אזרח ישראלי.
משרד הפנים הישראלי הבהיר בהצהרותיהם כי הם מבקשים תושבות להורה הקשיש של אזרח ישראלי.
ההורה הקשיש המתגורר בחו"ל, בארץ הולדתו, זקוק לטיפול רפואי, למטפלים, או שהוא לבד ואין לו ילדים, בני משפחה או בני זוג נוספים להסתמך עליהם לאפוטרופסות. במצב זה, האזרח הישראלי יכול להגיש בקשה לויזה הומניטרית להורה הקשיש.
מסמכים נדרשים
- דרכון זר בתוקף לשנתיים לפחות
- תמונות של המבקש
- תעודת לידה של המוזמן והמזמין
- אישור ציבורי מהמדינה הנוכחית של המוזמן
- הוכחה רפואית (אם המוזמן מגיע לטיפול)
- תעודת רישום פלילי
- קבלות על העמלות
- מכתב הסבר על חייו הקודמים של המוזמן, אופיו ומדוע הוא מעוניין לקבל מעמד בישראל
- מכתב הצהרה מהאזרח הישראלי שהוא/היא יכסה את כל ההוצאות וידאג למוזמן
- הגשת תיעוד מעודכן של המוזמן, מקורי, מאומת ומתורגם
נהלי ויזה הומניטרית
כאשר אזרח ישראלי מעוניין להזמין את הוריו להתגורר יחד עמו בישראל באמצעות אשרה הומניטרית, בין אם המוזמן נמצא בישראל באשרת תייר ובין אם מחוץ לישראל, על המוזמן לעמוד בקריטריונים המפורטים בנוהל זה שנקבע על ידי משרד הפנים הישראלי.
ראשית, משרד הפנים הישראלי יוציא אשרת תושב ארעי, לאחר מכן אשרת תושב קבע ולאחר מכן אזרחות ישראלית. אבל בואו נסתכל מה מזכה ויזה הומניטרית להורה קשיש. משרד הפנים קובע בבירור כי אמו של המוזמן חייבת להיות מעל גיל 62 ו/או אב מעל גיל 64. וחייבת להיות סיבה להזמין אותם, למשל, מחלה, מוגבלות פיזית, בדידות ומחסור במטפלים במדינת האם.
כאשר המוזמן נמצא מחוץ לישראל, האזרח הישראלי יצטרך להגיש בקשה ללשכת רשות האוכלוסין וההגירה לקבלת אשרת כניסה להורה קשיש, לאחר שינפיק את האשרה למשך 6 חודשים.
הליך קבלת רישיון שהייה לאחר אשרת כניסה
אם המוזמן שוהה כעת בישראל.
בהגיע המוזמן לגיל 64-67 יינתן רישיון שהייה מסוג "ב/2 הורה קשיש" למשך שנה. ובהמשך יכול המוזמן להאריך את הויזה לתקופה של עד 27 חודשים על פי חוק הכניסה הישראלי.
בהגיע המוזמן לגיל 67 – יינתן אישור שהייה מסוג "ב/1 הורה קשיש", והוא יוכל להאריך את האשרה בשנתיים נוספות.
בתום תקופת השהות באישור שהייה ב/1, משרד הפנים הישראלי היה מאשר היתר לישיבת קבע מסוג א/5 לשנתיים, שנה בכל פעם. לאחר מכן, המוזמן יכול להגיש בקשה לאזרחות ישראלית על פי משרד הפנים הישראלי.
הסיבות לדחיית בקשת האשרה
כאשר בקשת המזמין אינה עומדת בקריטריונים של הליך זה. כאשר הוא/היא לא לבד, חולה, מוגבל פיזית, הציג מסמכים כוזבים, מסמכים חסרים, בן משפחה אחר נמצא בחו"ל, צעיר מגילו הנדרש, או מתגורר שלא כדין בישראל. קיים סיכוי גבוה שבקשת הויזה תידחה. אם המוזמן שהה לא חוקי בישראל מעל 6 חודשים. המשרד הישראלי יחייב את המוזמן לעזוב את הארץ.
לאחר היציאה מהארץ, המוזמן יכול להגיש בקשה חדשה. דחיית האשרה הישנה לא תשפיע על הליכי הויזה החדשים.